Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка pixabayСпоред учените прилагането на ограничителните мерки за

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка pixabayСпоред учените прилагането на ограничителните мерки за
Коментари Харесай

Според учени: Заради ковид мерките изчезнаха някои грипни щамове

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

снимка pixabay

Според учените използването на ограничаващите ограничения за коронавирус са унищожили някои грипни варианти, с които другояче сме се срещали непрекъснато. 

Факт е, че случаите на грип внезапно понижиха по време на пандемията, заради носенето на защитни маски, обществено разграничаване и други ограничения, в началото предопределени да лимитират разпространяването на Ковид 19. Според публикация, оповестена от STAT, профилирано в здравно насочени вести, отсъствието на грип е станало толкоз мощно изразено през последната година, че два варианта на вируса наподобява са изчезнали, съобщи RT.com.

 

Подтип на вируса H3N2, както и вид на вируса на грип В, ​​не са видяни от повече от 12 месеца. 

Тревър Бедфорд, биолог от Центъра за проучване на рака на Фред Хътчинсън в Сиатъл, съобщи пред изданието, че съществува „ заслужен късмет “ H3N2 да изчезне, само че призна, че „ светът е огромно място “.

Що се отнася до варианта на грип В, ​​експертите без резултат търсят данни за вируса. 

„ Само тъй като никой не го е записал, не значи, че е липсващ изцяло, нали? Но би могло ”, коментира Флориан Крамър, специалист по грипа в Медицинското учебно заведение на Маунт Синай в Манхатън. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР